facebook button
Dla zdrowia.pl | Artykuły | żywność | Grzybowa carbonara z żółtkiem

żywność

Grzybowa carbonara z żółtkiem

POTRZEBUJESZ: • Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 1 opakowanie  • kurki (lub inne świeże grzyby) 400g  • wędzony boczek surowy 250g • parmezan 100g • czosnek 4 ząbki • żółtka 4 sztuki • masło 30g • sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 25 minut     Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i zostaw pół kubka wody z gotowania makaronu do sosu. Kurki umyj i osusz. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na maśle razem ze zgniecionymi ząbkami czosnku, aż będzie chrupiący. Dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ugotowany makaron dodaj do patelni z boczkiem. Gotuj całość ok. 1 minutę. Wymieszaj połowę parmezanu z makaronem, podlej odrobiną wody z gotowania i mieszaj szybko, aż się zagęści. Wyłóż na każdy talerz porcję makaronu, zrób gniazdo, i połóż jajko na środku. Posyp resztą parmezanu i gruboziarnistym pieprzem.  
Autor: Michał Myszkiewicz
DODAJ ARTYKUŁ
Twoja przeglądarka nie może wyświetlić tej strony
Używamy plików cookies (ciasteczek)Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że zgadzasz się na umieszczenie ich w Twoim urządzeniu końcowym.

Dowiedz się więcej o ciasteczkach


Nie pokazuj więcej