facebook button
Dla zdrowia.pl | Artykuły | żywność | Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem

żywność

Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem

POTRZEBUJESZ: •Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie • tuńczyk w oleju 2 puszki • bób 500g • czerwona cebula 1 sztuka • młody szpinak 1 opakowanie (200g) • cytryna 1-2 sztuki  • liście mięty 1 garść • musztarda pełnoziarnista 1 łyżka • sól i pieprz do smaku   Czas przygotowania: 20 minut   Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.    Bób gotuj 5 min we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą.   Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny.
Autor: Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella
DODAJ ARTYKUŁ
Twoja przeglądarka nie może wyświetlić tej strony
Używamy plików cookies (ciasteczek)Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że zgadzasz się na umieszczenie ich w Twoim urządzeniu końcowym.

Dowiedz się więcej o ciasteczkach


Nie pokazuj więcej