facebook button
 

DIETETYKA

Go RAW!

 Na surowo Surowa dieta opiera się głównie na produktach pochodzenia roślinnego. W niektórych przypadkach można uwzględnić w niej surowe mięso lub nabiał, ale zazwyczaj składa się z owoców, warzyw, orzechów, nasion i ziaren. Produkt uważany jest za surowy, jeżeli nie został poddany obróbce termicznej w temperaturze powyżej 42°C. To właśnie wtedy żywność traci enzymy, które znajdują się we wszystkich "żywych" produktach spożywczych a razem z witaminami i minerałami mającymi właściwości przeciwutleniające, pomagają trawić pożywienie, przemieniać cukier w energię i usuwać z układu trawiennego toksyny. Bez enzymów organizm nie mógłby normalnie funkcjonować. Dlatego też osoby stosujące surową dietę mają więcej energii i silniejszy układ odpornościowy. Jednocześnie trzeba pamiętać, że istnieje kilka czynników, które należy...
« NOWSZE ARTYKUŁY DODAJ ARTYKUŁ
Twoja przeglądarka nie może wyświetlić tej strony
Używamy plików cookies (ciasteczek)Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że zgadzasz się na umieszczenie ich w Twoim urządzeniu końcowym.

Dowiedz się więcej o ciasteczkach


Nie pokazuj więcej