facebook button
 
Dla zdrowia.pl | Artykuły | Dietetyka | Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni

Dietetyka

Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni

Składniki:
- Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella)                          200g
- Kiełbasa (np. Polska z Kociewskiej Spiżarni firmy Gzella) 100g
- cukinie młode okrągłe                                                    2szt.
- rozmaryn świeży                                                             1 gałązka
 
Dip z pomidorów suszonych:
- pomidory suszone z oleju (razem z olejem)                      200g
- bazylia świeża                                                                      3 gałązki
- papryka słodka                                                                     1 łyżeczka
- papryka ostra                                                                        1 łyżeczka
- woda                                                                                      100ml
- cukier brązowy                                                                     1 płaska łyżeczka
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i gotowe.
 
Wykonanie:
Cukinie przekroić na pół i wydrążyć z gniazda nasienne. Z kiszki ziemniaczanej ściągnąć osłonkę, dodać pokrojony rozmaryn i wymieszać. Napełnić połówki cukinii farszem z kiszki. Kiełbasę pokroić w jednocentymetrowe plasterki i pionowo umieścić je w farszu. Tak przygotowane upiec w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez około 45 minut. Podawać z dipem z suszonych pomidorów.
 
Smacznego!
Autor: redakcja
DODAJ ARTYKUŁ
Twoja przeglądarka nie może wyświetlić tej strony
Używamy plików cookies (ciasteczek)Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że zgadzasz się na umieszczenie ich w Twoim urządzeniu końcowym.

Dowiedz się więcej o ciasteczkach


Nie pokazuj więcej